POR MARIANA BOTELHO / © iStock
nnnnSe não concorda, é porque o seu paladar está habituado a comida altamente concentrada em açúcar e sal.
nnnnHá ciência por detrás da culinária. Ao cozinhar um certo alimento, é comum acontecer a reação de Maillard, processo químico que advém da combinação de açúcares, aminoácidos e calor. É este processo que dá mais sabor à comida – sendo o motivo porque a comida fica mais saborosa quando a refogamos.
nnnnPara que tal aconteça, além dos nutrientes certos é necessário que a humidade diminua. Por exemplo, uma batata crua tem 80% de humidade, para que fique cozida (e saborosa), é preciso que esta humidade baixe para os 5%.
nnnnPelo contrário, no microondas não se consegue que a humidade diminua, por isso a reação de Maillard nunca acontece, já que em vez de aquecer o ambiente, o microondas lança ondas de rádio de alta potência que aquecem o alimento. É por isso que a comida confecionada neste aparelho nunca fica tão saborosa quanto a ‘verdadeira’.
nnnnPara contrariar esta falta de sabor, fabricantes de comida pré feita enchem o produto com açúcares e sais, na intenção de dar mais sabor ao prato, o que o muito pouco saudável. Outro aspeto que faz deste tipo de comida um prato desaconselhado é a quantidade de conservantes com que contam: não é suposto uma comida – frequentemente dita como saudável – durar dois ou três meses sem se estragar.
n
I’m really impressed together with your writing skills as well as with the format in your weblog. Is this a paid subject or did you modify it your self? Either way keep up the excellent high quality writing, it is uncommon to look a nice weblog like this one today!
Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such excellent information being shared freely out there.
Way cool, some valid points! I appreciate you making this article available, the rest of the site is also high quality. Have a fun.
This blog is definitely rather handy since I’m at the moment creating an internet floral website – although I am only starting out therefore it’s really fairly small, nothing like this site. Can link to a few of the posts here as they are quite. Thanks much. Zoey Olsen
Spot on with this write-up, I really suppose this website needs rather more consideration. I’ll probably be again to read much more, thanks for that info.
Does your website have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to shoot you an e-mail. I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it develop over time.
I?¦ve learn a few just right stuff here. Certainly value bookmarking for revisiting. I wonder how so much effort you place to create any such wonderful informative web site.
Excellent post. I was checking continuously this blog and I’m impressed! Very useful info specifically the last part 🙂 I care for such info a lot. I was looking for this particular info for a very long time. Thank you and best of luck.
Normally I do not read article on blogs, but I wish to say that this write-up very forced me to try and do so! Your writing style has been amazed me. Thanks, very nice article.
amei este site. Para saber mais detalhes acesse o site e descubra mais. Todas as informações contidas são conteúdos relevantes e únicos. Tudo que você precisa saber está ta lá.
me encantei com este site. Para saber mais detalhes acesse nosso site e descubra mais. Todas as informações contidas são informações relevantes e exclusivos. Tudo que você precisa saber está ta lá.